Taiteita & Kahvilan siimeksessä

Perjantai 20.6.2008 klo 1:09 - Tuula Paasivirta


Pekka Halosesta lainaus Skenet.fi sivustosta:

"Rakkaudesta luontoon

Pekka Halosen taiteen suurkatselmus Ateneumissa tuo nähtäville niin tutut talvimaisemat kuin vähemmän tunnetun 1910-luvun koloristin värikylläisen kasvimaan.
Ateneumin taidemuseo juhlii tänä vuonna 120-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden päänäyttely on Pekka Halosen (1865-1933) taiteen suurkatselmus. Esillä on lähes 300 teosta koko Halosen yli 40-vuotiselta uralta (1886-1932), aina Taideyhdistyksen piirustuskoulun oppilastöistä lähes viimeiselle elinvuodelle. Näyttelyn on koonnut amanuenssi Anna-Maria von Bonsdorff, ja sen yhteydessä julkaistaan useita asiantuntija-artikkeleita sisältävä yli 400-sivuinen kirja."

Halosen pitkä ura tuotti monenlaista, kiinnostavaa ja hienoa taidetta. Viimeisten vuosien töissä värimaisema oli vallan toinen kuin nuoruuden töissä. Välillä Halonen käytti hyvin kirkkaita värejä ja toisinaan murretumpia, tumma sävyisiä värejä.

Hienon kierroksen jälkeen menimme joukolla istumaan Ateneumin kahvilaan. Tulimme kahvilaan historiallisena päivänä, sillä 19.6. oli kahvilan pitäjien viimeinen päivä Ateneumin kahvilan pitäjinä. Nyt kahvila menee remonttiin ja elokuussa aloittaa uusi kahvilan pitäjä. Saa nähdä muuttuuko jokin. En tiedä syytä muutokseen.

Avainsanat: Matti Saanio, Pekka Halonen, Ateneum, Roban ruusut, naiset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini