Itsenäisyys

Torstai 7.12.2006 klo 4.52 - Tuula


Itsenäisyydestä

Itsenäisyyttä juhlittiin torstaina. Hieno juttu.  Vaikka kuulostaa kliseeltä, niin arvostan itsenäisyyttä syvästi. Isäni oli sotainvalidi. Hänen veljensä eli setäni kuoli sotasairaalassa 6.12.1942 sodassa saamiinsa vammoihin, sellaiisin, jotka tänään pystyttäisiin parantamaan.

Katson aina itsenäisyyspäivänä tuntemattoman sotilaan mikäli mahdollista TV:stä. Edvid Laineen tuntematon on se ainoa oikea.

Pukuloistoakin tuli katsottua, mutta minua kiinnostaa eniten haastattelut, joita toimittajat tekevät. Kaipasisn vähän Mannerheim ristin ritari Iisalon tai vastaavan haasttelua.

On iloa asua vapaassa maassa, siis siitä huolimatta, että kuulumme EU:n.  Mitä vanhemmaksi tulee, sitä paremmin ja enemmän sitä arvostaa.

Se ei ole itsestään selvää. Se on kalliisti hankittu. Kuka meistä nykyihmisistä osaa edes kuvitella, mitä on rämpiä soilla, lumessa ja pakkasessa.

Me olemme saaneet pitää kauniin äidinkielemme. Kielen, joka ei ole maailman helpoimpia, mutta meille puhujilleen ja taitajilleen rakas kieli.

Tuula 

 

 

 

 

 

Avainsanat: itsenäisyys, äidinkieli, tuntematon sotilas


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini