Sosiaalinen media vei mennessään

Maanantai 6.1.2014 klo 23.56 - Tuula

Kuten näet blogipäivityksistäni, taukoa on ollut. Monet eri asiat ovat vieneet mennessäään. Erityisesti Facebook - sivuni ovat vieneet oman aikansa. Nämä sivut eivät ole täysin julkiset, mutta minulla on hyvin erilaista väkeä naamakirjakavereina. Siellä Facebookissa pyörin myös työhöni liittyen jonkin verran. Nykyisiin työtehtäviin liittyy myös muita sosiaalisen median sivustoja, onhan luterilainen kirkko mukana  monella tavoin sosiaalisessa mediassa ja hyvä niin. 

Yritän palata taas tänne myös ja päivittää sivuja ajan tasalle. Joten perästä kuuluu, sanoo torvensoittaja.

Hyvää alkavaa vuotta 2014

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: media, sosiaalinen media, facebook

Sosiaalinen media vie mennessään, vai viekö?

Maanantai 22.10.2012 - Tuula Paasivirta

Sosiaalinen media vie mennessään, vai viekö?

Huomaan, että olen ollut täältä pois enemmän, kuin paikalla. Facebook on kyllä vienyt aikaa ja juuri nyt olen kirjautunut twitteriin myös. Sosiaalinen media on nykyään entistä isompi osa työtäni.

Tietokone ylipäätään vie valtavassti ajankäytöstä myös minun työssäni. On hyvä pysyä ajan tasalla, mutta on tosi lokosta viettää välillä päivä tai päiviä ilman tietokonetta ja oikeasti tavata ihmisiä.

Tosin on vallan ihanaa skypettää toiselle puolelle maailmaa ja saada tuhansien kilometrien päässä oleva ystävä tuossa tuokiossa kiinni ja nähdä vielä hänen olkkariinsa tai keittiöönsä.

Hurmaava on myös kaksi vuotias Ipana, joka tahtoo skypettää Tuula -tädille, ihanaa, kun ollaan satojen kilometrien päässä.  Kun olin lapsena poissa kotoa piti Isän soittaa minulle käsivälitteillä puhelimella ja puhelua joutui odottamaan. Se on monille jo ihan antiikkia, tuo mainittu aika.

Lokakuussa olen opiskellut myös Kirkon sosiaalista mediaa. On hyvä pysyä ajan tasalla, josko sitten vanhanakin pelittäisinäitten koneitten kanssa. MUtta kyllä ihminen on ihminen aina face to face on paree.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Some, ajankäyttö, sosiaalinen media, facebook, käsivälitteinen puhelin, skype, skypettää, twitter

Tekniikkaa moneen junaan

Keskiviikko 11.6.2008 klo 20.20 - Tuula Paasivirta

Viime päivät ovat sisältäneet paljon uutta tietotekniikkaa sekä uutta että vanhaa. Tänään olen opiskellut profolion tekoa ohjelmalla, joka jo on ollut käytössäni hetken aikaa. Tänään siitä selvisi monta asiaa. Profolio on sähköinen portfolio.

Voisi luulla, että olen ATK-ammattilainen enkä vain pappi ja toimittaja. Tosin osan taiteestani teen tietokoneella. Kaikenlaisia ohjelmia olen opetellut käyttämään.

Myös näkövammaisten uusia kuuntelutekniikoita saan olla testaamassa. Tällä hetkellä kuuntelen kirjoja ns. internetin yli. Olen testiryhmän jäsen. Eli kirjota ei lähetetä kotiin vaan ne haetaan internetsivulta ja kuuluvat hyvin.  Toinen testi on kone ääniset kirjat. Näkövammaiset kuuntelevat muutoinnkin puhesyntetisaattoreita.

Videopätkiä opettelen myös käsittelemään tietokoneella. Kiinnostavaa.

Eilen huomasin, että Facebook toimii viimein Suomeksi. Ei tietenkään kaikki siellä.

Eräs työni on nettiauttaminen. Se vaatii myös teknisiä taitoja.

Myös televisiossa on uutta tekniikkaa, jotta elämä ei käy tylsäksi. Kuvien käsittely Corellilla on vielä uutta. 

 Kauhun tasapaino on vakaa. Mutta ihmisen täytyy olla ennakkoluuloton, muutoin ei pysy ajassa kiinni.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ATK, TV, profolio, uudet kuuntelutekniikat, portfolio, tekniikka, facebook, videoiden käsittely, tietokoneet

Sanojensa peruminen ja facebook

Maanantai 19.11.2007 klo 12.22 - Tuula Paasivirta

Sanojensa peruminen ja facebook

Jokin aika sitten kirjoitin täällä, että en näe tarpeelliseksi liittyä facebookiin, mutta tulin myöhemmin vähän toisiin aatooksiin monista eri syistä.

Kuulin useita kertomuksia, miten pappi oli siellä voinut vaikuttaa jonkun ihmisen elämään. Eikä kyse ollut käännyttämisestä, vaan ihan muusta.  

Toiseksi, edustan näkemystä, että pappien ja kirkon ihmisten tulee olla, siellä missä ihmiset ovat, eikä vaan kirkoissa.

Onhan se niinkin, että joka asiaan kumminkaan pidä rynnätä. Ehkä se Facebook on tarkoitettu vähän nuoremmille, kun itse olen. Kuitenkin siellä on meitä keski-ikäisiäkin.

Huono puoli hommassa on, että kaikki tällainen vie aikaa monelta muulta asialta. Ja aika kuitenkin on vähän kortilla.  Mutta siellä nyt olen. Harmillista systeemissä on, että sinne ei pääse vain kurkistamaan, ilman, että oma nimi jää näkyviin rekisteröitymisen yhteydessä.

Nettiosoite on:

http://www.facebook.com/

Tuula Paasivirta 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pohdinta, facebook, papin paikka?,