Taiderintamalta

Maanantai 12.5.2008 klo 21.17 - Tuula Paasivirta

Tänään meitä oli kuuntelemassa pieni porukka Eija Paasun kuvailutulkkausta näyttelystäni.  Täytyy sanoa, että on se hienoa, kun sen osaa. Eija kuvasi taulujani valoisasti, lämmöllä ja tarkasti. Pidin kuulemastani. Sain itsekin uutta omista töistäni.

Seuraava kuvailutulkkaus näyttelyssäni on 21.5. klo 15.15.

Avajaissa kävi muutamia sukulaisia, ystäviä, työtovereita ja tuttuja. Mukava, haastava päivä.  Mutta kyllä viime tiistaina olin väsynyt, mutta onnellinen.

Näyttely on tuonut kiinnostusta ja uusia yhteyksiä.   Tänään pyydettiin näyttelyä Taiteiden yöhön, erääseen seurakuntaan. Kyse on pari viikon näyttelystä.  Mutta siitä myöhemmin.

Kirkko ja kaupunki -lehteen tulee pieni juttu ensi viikolla. Toimittaja oli mukana tänään näyttelyssä.  Invalidityö -lehteen ehtii myös pieni mainos tai sponsaus.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, avajaiset, kuvailutulkkaus, tulevaisuudesta

Sillisalaattia näin Vappuna

Torstai 1.5.2008 klo 12.03 - Tuula Paasivirta

Näin Vapun kunniaksi voisi vähän kertoilla sillisaattia eli vähän sieltä ja täältä kuulumisia.

Pääasiassa viime päivät ovat kuluneet taidenäyttelyäni valmistellen. Kiinnostavaa puuhaa, mutta aina tulee yllätyksiä vastaan, kun ensimmäistä kertaa valmistelee taidenäyttelyä. Ihmiselämä on niin perin inhimmistä. 

En kuitenkaan kirjoita toistaiseksi tänne hauskoista saati ikävistä kommelluksistani juurikaan, koska olen kirjoittamassa lehtijuttua kulttuurilehti Kajastukseen taidenäyttelyyn  valmistautumisesta. 

Eipä silti, ei minulle kovin ikäviä kommelluksia toistaiseksi ole tapahtunutkaan. Ikävin lienee se, että en ollut yhtä tiedotetta lukenut tarpeeksi tarkkaan ja omissa yhteystiedoissani oli pari hassua kömmähdystä. Sen se tekee, kun myöhään iltayöstä valmistelee asioita.

Hauskinta on ollut keksiä nimiä tauluille. Jossin vaiheessa tuntui, että mielikuvitus loppuu, vaikka aluksi nimiä syntyi oikein hyvin.

On todella ollut ilo viettää Vappua upeassa säässä täällä Helsingissä. Nyt ei voi ainakaan valittaa sään suhteen. Tänään  on myös kristiillinen juhla eli Helatorstai. Viimeksi vuonna 1913 oli Vappu ja Helatorstai samana päivänä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: taidenäyttely, Vappu, kuulumisia