Tyytyväisyystaidotko?

Tiistai 7.1.2014 klo 0.06 - Tuula

Tyytyvaisyystaidot ja sitku- mutku elämä

Pohdin syksyllä Facebookin päivityksessäni elämisen tasoja. Mitä me vaadimme ja toivomme elämältämme? Olemmeko edeleen, kaikki tänne heti -tyyppejä tai sitku- ja mutku tyyppejä. Vai löydämmekö onnenkukan lauantaiehtoon kauniista musiikista, kynttilän valosta?
 

Pohdintani siivitti ikään kuin huomaamatta, "uuden" lanseeraatavan ajatuksen "tyytyväisyystaidot" esittelyn. Haluan kysyä: Voinko oppia, voitko sinä  oppia olemaan tytyväinen elämään ja oleviin oloihin, vaikka kaikki ei aina olekaan ihan nappiin mennyt? Nyt en tarkoita akuutteja suruja, ne pitää kohdata ja saa ja pitää surra. Siihen ihmisellä on oikeus kaikessa rauhassa.

Mutta muutoin, ollaanko me liian tyytymättömiä, silloinkin, kun lopulta maailman mittasuhteessa asiat on kohtuullisesti? Tämä tuli mieleen, kun eräs fb -kaveri "heitti huulta", että tänään ei ole valittamista, kun ilmoistakaan ei voi valittaa. Oma oivallukseni tälle päivälle on, taidan "omistaa" tyytyväisyystaidot, koska olen tytyväinen ja iloinen, ainakin enimmäkseen. Se ei ole synonyymi sille, että kaikki ois aina mahdottoman hyvin. Mutta riittävän hyvin ja jos on oppinut, mitä elämä oikeasti on ja ettei se mene aina kaavan mukaan ja voi sisältää syviäkin suruja ja huonoa lähtökohtaa. Mutta juuri siksi taidan tietää syvällisesti, mistä puhun ja on kanttia puhua tästä aiheesta.

Haluan jatkossa puhua tästä tärkeästaä aiheesta ja oivaltamishistoriasta enemmän, siis arkielämän taidoista ja elämänilosta.

Taito onneen ja tyytyväisyyteen saattaa herättää myös kateutta. Tähän palaan myöhemmin.Siihenkö liittyy sanalasku: Se jolla onni on, sen kätkeköön? Palaan teemaan ja muihin teemoihin. Tämä on suurelta osaltaan LIlyn logissa julaisemani teksti.  Se blogi on vasta alussa, sekin.

Helmikuussa pidän Paavalinkirkolla ensimmäisen tapahtumapäivän Tyytyväisyystaidot mahdollisuutena.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tyytväisyystaidot, positiivisuus, blogi, kirjallisuusterapia, tapahtumapäivä, Lily, elämän ilo, onni, onnellisuus, tyytymättömyys, tyytyväisyys, mahdollisuus

Tasa-arvon päivänä Kotisivuni täyttää kaksi vuotta

Keskiviikko 19.3.2008 klo 10.55 - Tuula Paasivirta

Tänään Kotisivuni täyttää tasan 2 vuotta. Kaksi vuotta sitten julkaisin pienen alun näille sivuille. Hyvä juhlia sivuja tasa-arvon päivänä.

Näitä sivuja on kiinnostavaa suunnitella ja toteuttaa. Aina oppii uutta. 

Viimeisen puolen vuoden aikana käyntimäärät ovat lisääntyneet täällä huomattavasti.  Koko aikana yksittäisi käyntejä on lähes 22 000 ja sivulatauksia paljonkin enemmän.

Pääsiäisrunoni kahden vuoden takaa  näyttää olevan edelleen näin pääsiäisen alla suosiossa ja samoin kirkolliset värit ja symbolit -sivusto, joka on vielä kesken.

Viime viikonloppuna niin Hesarissa kuin pitkin nettin blogistoja keskusteltiin blogien sisällöista ja merkityksestä. Minullahan tässä on yhdistelmä sekä kotisivut, että blogi. Se tuntuu hyvältä ratkaisulta, ainakin toistaiseksi. Voi toteuttaa monipuolisemmin juttu ja jaotella asioita.

MInusta blogit ovat mielenkiintoinen osa nettiä. Monen tasoisiahan näitä on, mutta sittenhän on valinnan varaa.  

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotisivut, vuosipäivä, blogi, bloggaaminen

Bogin kirjoittamisesta

Keskiviikko 9.1.2008 klo 15.31 - Tuula Paasivirta

 Blogin kirjoittamisesta

Tulee tätä blogia kirjoiteltua muutaman kerran kuukaudessa. Välillä kevyttä asiaa, mutta toisinaan vakavampaa.
Viime aikoina näkyy tuleen tavaksi, että toiseen blogiini Kotimaa -lehden lukijablogistina ole kirjoittanut keskimäärin kerran kuussa. Ehkä pitäisi kirjoittaa sinnekin hieman useammin.
Kotimaa -lehden blogeihini osoite on:
ja tänne, missä parhaillaan olet osoite on
Sinänsähän tämä on kiinnostavaa, vaikka aina ei tiedäkkään ketkä täällä käy lukemassa. Sekin olisi kiinnostavaa tietää. Jonkin verran palautetta tulee toki, aivan yllättävissäkin tilanteissa.
Minulla nämä aiheet täällä ovat melko kirjavia, ehkä se kuvastaa omaa elämäntilannetta ja toisaalta kiinnostuksen kohteitani. Joskus, mutta kuitenkin aika harvoin kirjoitan pyydetystä aiheesta. Enimmäkseen aiheideat tulevat ja syntyvät paitsi niistä kiinnostuksen kohteista, työstä ja vapaa-ajasta, harrastukista, muusta elämänpiiriini kuuluvista asioista, niin myös pienistä sattumuksista, kysymyksistä, joita on tullut eteen päivien mittaan jne.
Toisinaan aiheidioita olisi enemmän, kun ehtii kirjoittaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogit, kirjoittaminen, osoitteet

Kotimaan lukijablogipalstan kanssa vielä ongelmia.

Maanantai 5.11.2007 klo 19.42 - Tuula Paasivirta

Kotimaan lukijablogipalstan kanssa vielä ongelmia.

 Kotimaa -lehden lukijablogisti paksta on uusiutunut. Sinne on tehty uusi alusta ja on tarkoitus, että iyse päivitämme blogiamme. Mutta se ei oikein minun kohdallani vielä toimi.

En ole vielä saanut verkkotoimittajalta vastausta, mistä on kyse ja milloin ongelma ratkeaa. Toivon, että ongelma ratkeaa mahdollisimman pian.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotimaa -lehti, lukijablogi, ongelmat, verkkolehti

Kotisivujeni vuosipäivä

Maanantai 19.3.2007 klo 4.09 - Tuula Paasivirta

19.3.2007 Kotisivujeni vuosipäivä

Tänään on näiden kotisivujeni vuosipäivä. Sivut on perustettu 19.3.2006. Tämä on ollut mielenkiintoinen vuosi nettimaailmassa, uudesta näkökulmasta.

Kävijöitä on ollut runsaat 8000 ja latauksia runsaat 12000. Tämä ei tietenkään vedä vertoja huippusuosituille sivuille, mutta on ihan kohtuullinen määrä kävijöitä yksityisen kansalaisen sivuilla.

Joka päivä on ollut joku kävijä ja parhaimmillaan runsaat 120 kävijää. Blogin pitäminen varmaankin vaikuttaa osaltaan kävijämäärään.

Kiitos sinulle, joka olet käynyt täällä. Ja erityinen kiitos sinulle, joka olet lähettänyt palautetta. Olen vastannut teille, jotka  olette jättäneet yhteystietonne.

Olisi tietysti hauska kuulla enemmän siitä keitä kaikkia täällä käy lukemassa sivujani. Jonkun verran siitä tiedän ihan faktaa ja jonkun verran arvelen ja osaa en edes voi tietää. 

Olisi myös mukava kuulla enemmän siitä, millaisia juttuja blogista mieluiten luetaan tai mitkä ovat olleet kiinnostavia juttuja ja mitkä vähemmän kiinnostavia. Vasemmasta sarakkeesta ts. kotisivujeni otsikoista löytyy palautelinkki, joka  tulee suoraan minulle ja sitä ei muut näe. Kunkin blogi -kirjoituksen perässä oleva kommentti osioi taas  tulee kaikkien lukijoiden  iloksi.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja jatketaan eteenpäin.

Tuula

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vuosipäivä, kotisivut, blogi

ongelmia taas blogissa

Lauantai 15.4.2006 klo 23.19 - Tuula Paasivirta

Hei,

Minulla on tänään ollut ongelmia blogini kanssa.

Jätän tarkoituksella ongelmakohdat näkyviin,

 jotta ylläpito voi tarkastella ongelmia.

Osa johtuu ensimmäisestä koneesta, jolla päivitin sivuja, osa jostain muusta.

Siitä huolimatta siunauttua pääsiäistä.

Tuula

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ongat blogikirjoitus tekniikka