Syysvärien kimallusta

Sunnuntai 7.10.2007 klo 18:45 - Tuula Paasivirta

Syysvärien kimallusta

 

Täällä Helsingissäkin syksy näyttää hehkeytensä. Mitähän se lieneekään Lapissa?  Tuntuu, että voisin ahmia syksyn kauneutta loputtomiin.

Tänä syksynä nurmikin on säilynyt vihreänä. Keltaiset lehdet näyttävät todella kauniilta nurmikentää vasten. Sielu ja mieli lepää. Nykyisen työpaikkani ikkunasta voin katsoa tätä loistoa.

Toivoisi, voivansa pysähtyä lämpimään ja kauniiseen syksyyn, vaan vielä mitä, jo luvataan nollakeliä ensi viikolle. Unelmat ja kukat katoavat. Niinpä kai elämässä aina tuppaa olemaan.

Vaan ei kannata luovuttaa, vaikka marraskuun pimeys taas masentaakin. Puut ovat riisuneet lehtensä ja ritvakoivutkin ovat alastomia marraspimeällä.

Tuula

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: syksy, syyslehdet, lehdet, värit

Kirkollisista symboleista kirkkovuoteen

Maanantai 24.9.2007 klo 20:01 - Tuula Paasivirta

Kirkollisista symboleista kirkkovuoteen

Olin tänään työhöni liittyen kertomassa  kirkollisten värien merkityksestä, symboleista eräässä ryhmässä ja sain idean perustaa tänne kotisivuilleni palstan, jossa kirjoitan näistä asioista. Tulee itsellekin hyvää kertausta. Toinen mahdollisuus olisi kirjoittaa näissä blogiteksteissä näistäkin aiheesta.

Kirkossa on käytössä lukuisia symboleja, eleita, värejä jne. Eivätkä kirkossa kävijät läheskään aina tiedä niiden merkitystä. Tämä aihepiiri tulee lähelle paitsi työtäni, myös lähelle nykyisiä opintojani, jotka liittyvät kirkon jumalanpalveluselämään laajasti ajateltuna.

Keskiajalla, jolloin lukutaito ei ollut kaikkien ihmisten arkipäiväinen taito, monissa kirkoissa  oli raamatunkertomus -aiheisia kuvakertomuksia kirkkomaalauksina. Näistä ihmiset pääsivät selville raamatun keskeisistä kertomuksista.

Sain hiljattain itselleni työkäyttöön raamatunaiheisia kuvia. Näitä kuvia on ollut mustavalkoisena vanhoissa perheraamatuissa ja värillisinä koulujen uskontokirjoissa ja pyhäkoulukuvina. Niitä on mukava käyttää. Kuvat on laminoitu, joten ne säilyvät hyvinä.

Uusimmista kirkoista, symboleistaan ja kuvistaan puhuttelevempia  kirkkoja on Tampereen 100 -vuotias kirkko. Se on täynnä Hugo Simbergin maalauksia. Olen tänä vuonna ehtinyt käydä kyseisessä kirkossa jo pari kertaa. Kuuluisin näistä maalauksista on Langennut enkeli, jota kaksi pientä poikaa kuljettaa paareilla.

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kirkkovuosi, symbolit, kirkko, kuvat, kirkolliset värit, elekieli kirkossa, Hugo Simberg

Kokeilua

Maanantai 24.9.2007 klo 0:59 - Tuula Paasivirta

 

Kaksi_kukkaaKokeilua

Kokeilinpa tänään näiden kotisivujen kanssa yhtä ja toista.

Mielenkiintoista on sekin, että värit näyttävät vähän eri koneelta katsottuna hieman erilaisilta.

Kotisivukone näyttää muokanneen tänne vähän uusia sivumalleja, joista voi valita ja muokkailla. Toki voi tehdä vallan itse. Ensi kerran koetan laittaa kuvan blogiin. En ole vielä varma, kuinka tässä käy.

Kokeilemalla oppii uutta. No se lienee vanha totuus. 

Tuula 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotisivut, värit, kuvat