Muistoja Tsunamista

Lauantai 23.12.2006 klo 0.51 - Tuula Paasivirta


Jatkosivu tsunami muisteloon. 

Myös siunauskappeleiden sakasteissa törmäsin usein kollegoihin, joilla oli raskas työtehtävä siunata Phuketissa ja sen lähistöllä kuolleita henkilöitä tai siunata näitä henkilöitä poissaolevina. Tuoda omaisille lohdutusta elämään, suurien ja raskaiden kokemusten ja menetysten  jälkeen.

 Tänään perjantaina 22.12. on tullut tieto  kahden merkittävän henkilön kuolemasta. He, Mirjam Helin ja Eino Jutikkala saivat vaikuttaa monen ihmisen elämään pitkän elämänsä aikana.  Vaikka on luonnollista, että ihminen pitkän elämän elettyään, kuolee, niin on se kuitenkin suuri suru heidän läheisilleen.  Jokainen kuolema ja elämä on ainutlaatuinen.

 Viime aikoina olen lukenut uutta kirjaa Poliisit ja papit tsumanityössä (toimittanut Kirsti Aalto – Jorma Hautala – Niko Rantsi). Paljon olen oppinut uutta ja nostan hattua mäille monille kollegoille ja muiden ammattien edustajille, jotka tekivät suunnattoman arvokasta työtä tuolloin. Kirjan kannessa on opiskeluajoista ja lähetystyön kuvioista tuttu pastori Suvi-Marja Rannankari –Norjanen ja suomalainen poliisi Thaimaassa muistotilaisuudessa tai vastaavassa.

 Tänäkin jouluna meitä on monia auttajia töissä kohdataksemme yksittäisten ihmisten hätää ja huolta.  Töiden välissä vietämme omaa joulua tavalla ja toisella.

 Hyvää ja siunattua Vapahtajan juhlaa – kaikesta huolimatta meille on syntynyt Vapahtaja. Hän suurin lohdun tuoja ja antaja.

Tuula Paasivirta

 

Avainsanat: tsunamity, muistot, pappi, poliisi, kriistyö, suru, kirkon henkinen huolto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini