VIERASKIRJA PERUSTETTU

Maanantai 2.4.2007 klo 0.31 - Tuula Paasivirta

Tuulan Tuoli avattu. Kirjoita vieraskirjaani. Pääset sinne alla olevien linkkien kautta.

Lue: http://www.freebok.net/books/Tuulantuoli/view.html
Kirjoita: http://www.freebok.net/books/Tuulantuoli/sign.html

 Olisi kiva saada terveisiä lukijoilta, joten voit kirjoittaa ja lukea viestejä ylläolevien linkkien kautta.

Asiattomat viestit poistetaan moderoimalla, muutoin  kirja on vapaa ajatuksillesi. 

Katsotaan, miten palvelu lähtee toimimaan. Olen hankkinut palvelun freebok -palvelun kautta linkittämällä tänne sivuilleni.  Sain vinkin tänään ystävältäni Minnalta. Kiitos hänelle siitä.

Viesteilyä odottaen Tuula 

 

 

 

 

 

3 kommenttia . Avainsanat: vieraskirja, Tuulantuoli, kirjoita, lue, terveiset

kirjoittamisesta, nettiauttamisesta ja valokuvauksesta

Tiistai 27.2.2007 klo 0.59 - Tuula Paasivirta

KIRJOITTAMISESTA JA VALOKUVAUKSESTA

Eilen maanantaina postiluukusta kolahti uunituore Kajastus -lehti. Se on kulttuurin- ja näkövammaisasioiden aikakauslehti. Tämän vuoden ensimmäisessä numerossa on paljon näkövammaisten itsensä kirjoittamia juttuja kulttuurin eri sektoreilta.

Juhlallista oli nähdä oma, itse kirjoittama, aukeaman artikkeli "Valokuvausta oppimassa" kyseissä lehdessä.  Aihe oli vaikea. Kirjoitin ensimmäisestä valokuvauskurssista, jossa oli myös näkövammaisia osallistujia. 

Istuin jutun kimpussa useita iltoja, sillä pelkkä valokuvauksen tekninen hallinta vaatii jo paljon paneutumista ja tarkkuutta. Tulee tunne, että on ylittänyt itsensä, kun on saanut tuon jutun kirjoitettua ja se on vieläpä julkaistu.

 Nimittäin, kyllähän tätä blogia ja kolumneja vielä kirjoittaa, mutta tekniseltä erikoisalalta kirjoittaminen on eri juttu, se on jo iso haaste.

Valokuvaan mielelläni. Se on kiinnostavaa. Digikuvaus vaatii uusien tekniikoiden opiskelua ja hallintaa. Tuntuu, että kaiken maailman megapikselit ja valkotasapainot ovat vaikeita, mutta kiehtovia asioita. Sinänsä on tärkeätä, että voi pysyä vielä keski-ikäisenä uudessa tekniikassa mukana.

Tekniikkahan on päivän sana; on digikameraa, digipoxia, uusia tietokonesovelluksia pilvin pimein.  Ensi kuussa opiskelen nettiauttamisen tekniikkaa, sillä myös mielenterveysalan ammattilaiset siirtyvät ja ovat siirtyneet jo monella tavalla nettiin, koska asiakkaatkin liikkuvat täällä. Kuitenkin inhimmillyys tulisi säilyttää niin valokuvauksessa kuin nettiauttamisessakin.

Tuula Paasivirta 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kajastus, näkövamma, valokuvaus, julkaisutoiminta, nettiauttaminen, aluevaltaus, kirjoittaminen

Ikkuna elämään

Sunnuntai 10.12.2006 klo 21.42 - Tuula Paasivirta

Ikkuna elämään

Mitä blogien kirjo ja määrä kertoo Sinulle? Ovatko ne erilaisia ikkunoita erilaiseen elämään, kuin omasi on? Ovatko blogit hyviä vai hyödyttömiä ja huonoja? 

Entä ovatko ne tirkistelyä naapurin elämään? Voiko se olla sitä, kun bloggaajalle tarjoillaan vapaaehtoisesti näitä sivuja?  Miten on objektiivisuuden laita?  Tuntuu, että nykyään vähänkin itseään kunnioittavalla henkilöllä tulee olla vähintään omat kotisivut, miellään myös oma blogi.

 Kukin meistä kertoo blogissaan omista näkökulmistaan asioihin ja elämään. Se on melkein kuin lukisi trendikästä mielipidesivua tai toisinaan päiväkirjaa.

Jotkut blogin kirjoittajat nousevat suuren kansan tietoisuuteen, kun uutisissa kerrotaan esim. ulkonisterin kertoneen blogisivullaan kirjoittaneen jostain tietystä asiasta. Tuntematonkin voi päästä julkisuuteen, jos kirjoittaa tosi räväkästi tai brovosoivasti jostain asiasta.

Sinänsä tietokone on tuonut eräälle ryhmälle eli näkövammaisille tervetulleen mahdollisuuden tiedon valtaväylille. Erilaiset apuvälineet auttavat sokeaa kollegaa tai kanssaihmistäni pääsemään netin maailmaan, varsinkin, jos nettisivuja rakennettaisiin   näkövammaisystävälliseen suuntaan.  Katso vinkkejä http://www.nkl.fi/ tai www.arlainstituutti.fi  eli katso, miten näkövammaisystävällisiä sivuja rakennetaan.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kurkistuksia naapuriin, näkövamma, sivujen tavoitettavuus, sivujen luettavuus