Vapaapäivä - Mikä se on?

Sunnuntai 1.6.2008 klo 20.01 - Tuula Paasivirta


Tänään olen viettänyt kunnon vapaapäivää -hyvin ansaittua sellaista. Tässä jo alkaa kysyä, mikä se sellainen on kuin vapaapäivä? Viime ajat ovat olleet kovin kiireisiä. Hommaa on piisannut suuntaan ja toiseen. Toki Louhisaaren retki oli vapaapäivä, mutta minulla ei ole aikoihin ollut koti vapaapäivää. Se on suurta ylellisyyttä.

Osa viime aikojen hommista ovat  olleet sellaisia, mistä kukaan ei maksa mitään, mutta ne vain täytyy tehdä. Osa tietysti tavanomaisia töitäni kirkollisista toimituksista toimittajan töihin. Tässäpä hauska sanaleikin, minä siis toimitan, teen toimituksia, kun olen siunauskappelilla, kastekodissa tai vihkimistä aloittamassa, mutta toimittajanakin tavallaan toimitan toimittajan töitä. Eli ota siitä sitten selvää.

Tänään ole katsonut televisiosta tietysti Matti Revon piispaksi vihkimisen, levännyt, syönyt vähän piirrellyt pitkästä aikaa. Olisin mennyt valokuvaamaan luontoa, mutta taivas meni pilveen illan suussa. Toki pilvisenäkin päivänä voi kuvata. En kuitenkaan lähtenyt. Toisaalta eipä ihmisen tarvitse aina olla suorittamassa jotain.

Vapaapäivään tietysti kuuluu järjestelypuuhiakin, mutta sunnuntaina ei sentään siivousta. Hyvä syy siirtää varsinainen siivous tuonnemmaksi, vaikka aihetta siivoukseen olisi toki, ainakin minulla tällä kertaa.

 

Avainsanat: vapaapäivä, tekemättömmyys, työ, lepo, latautuminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini