Vapaapäivä - Mikä se on?

Sunnuntai 1.6.2008 klo 20.01 - Tuula Paasivirta

Tänään olen viettänyt kunnon vapaapäivää -hyvin ansaittua sellaista. Tässä jo alkaa kysyä, mikä se sellainen on kuin vapaapäivä? Viime ajat ovat olleet kovin kiireisiä. Hommaa on piisannut suuntaan ja toiseen. Toki Louhisaaren retki oli vapaapäivä, mutta minulla ei ole aikoihin ollut koti vapaapäivää. Se on suurta ylellisyyttä.

Osa viime aikojen hommista ovat  olleet sellaisia, mistä kukaan ei maksa mitään, mutta ne vain täytyy tehdä. Osa tietysti tavanomaisia töitäni kirkollisista toimituksista toimittajan töihin. Tässäpä hauska sanaleikin, minä siis toimitan, teen toimituksia, kun olen siunauskappelilla, kastekodissa tai vihkimistä aloittamassa, mutta toimittajanakin tavallaan toimitan toimittajan töitä. Eli ota siitä sitten selvää.

Tänään ole katsonut televisiosta tietysti Matti Revon piispaksi vihkimisen, levännyt, syönyt vähän piirrellyt pitkästä aikaa. Olisin mennyt valokuvaamaan luontoa, mutta taivas meni pilveen illan suussa. Toki pilvisenäkin päivänä voi kuvata. En kuitenkaan lähtenyt. Toisaalta eipä ihmisen tarvitse aina olla suorittamassa jotain.

Vapaapäivään tietysti kuuluu järjestelypuuhiakin, mutta sunnuntaina ei sentään siivousta. Hyvä syy siirtää varsinainen siivous tuonnemmaksi, vaikka aihetta siivoukseen olisi toki, ainakin minulla tällä kertaa.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vapaapäivä, tekemättömmyys, työ, lepo, latautuminen

Lomailua

Lauantai 25.8.2007 klo 18.45 - Tuula Paasivirta

                    Lomailua

 Hyvin lyhyt kesälomani loppuu huomenna. Pää on  täynnä työasioita jo nyt. Salasanat tulee palauttaa mieleen ja mitä kellekin on luvannut. Täydennysopinnot odottavat tekijäänsä.

Unelmoin kesästä, jossa olisi neljä viikkoa oikeaa lomaa. Tuleeko sitä pätkätyöläiselle koskaan? Sen aika näyttää.

Mutta nyt oli edes lyhyt loma. Oli mukava tavata joitakin, rakkaita ystäviä ja heidän perheitään. Ystävyys on merkityksellinen asia.  Säätkin osuivat kohdalleen jossainmäärin. Ollessani ystävän mökillä oli aurikoisin päivä. Toiselle reissulle sattui monenlaista ilmaa, mutta ulkoillakin saattoi.

Olen saanut valokuvata paljon. Se on ollut mukavaa. Olen tänään lisänyt tänne kotisivuille pari kuvaa suomalaiselta maaseudulta. Tosin näistä kuvista ei tunnista, mistä ovat otetut. Opin kamerasti uusia asioita.

Kuopiossa kävimme ystäväni kanssa mielenkiintoisessa E.Haasin valokuvanäyttelyssä. Vaikuttava näyttely. Ensimmäisiä varteenotettavia värivalokuvia maailmassa. Näyttely jatkuu Kuopion WG-museossa 2.9.saakka.

 Kuopiossa kävimme Kuopion kirjastossa Minna näyttelyssä, johon oli yhdistetty näyttely alueen vaikuttajanäyttelyssä.

Juuri nyt luen Lennart Meren elämäkertateosta. Hyvin kiinnostava kirja. Annamari Marttinen on uusi suosikkini. Dekkareita olen tietysti lukenut vinon pinon.

Parvekkeellani olen tehnyt trassitutkielmia. 2-3 cm kukat ts. kasvi on venyt ja vanunut joiltakin osiltaan kattoon saakka. Siis siemen viljelijällä pussittajalla on tapahtunut iso virhe. 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: loma, kesä, lepo, väsymys, valokuvaus, luonto, ystävät