Tyytyväisyystaidotko?

Tiistai 7.1.2014 klo 0:06 - Tuula

Tyytyvaisyystaidot ja sitku- mutku elämä

Pohdin syksyllä Facebookin päivityksessäni elämisen tasoja. Mitä me vaadimme ja toivomme elämältämme? Olemmeko edeleen, kaikki tänne heti -tyyppejä tai sitku- ja mutku tyyppejä. Vai löydämmekö onnenkukan lauantaiehtoon kauniista musiikista, kynttilän valosta?
 

Pohdintani siivitti ikään kuin huomaamatta, "uuden" lanseeraatavan ajatuksen "tyytyväisyystaidot" esittelyn. Haluan kysyä: Voinko oppia, voitko sinä  oppia olemaan tytyväinen elämään ja oleviin oloihin, vaikka kaikki ei aina olekaan ihan nappiin mennyt? Nyt en tarkoita akuutteja suruja, ne pitää kohdata ja saa ja pitää surra. Siihen ihmisellä on oikeus kaikessa rauhassa.

Mutta muutoin, ollaanko me liian tyytymättömiä, silloinkin, kun lopulta maailman mittasuhteessa asiat on kohtuullisesti? Tämä tuli mieleen, kun eräs fb -kaveri "heitti huulta", että tänään ei ole valittamista, kun ilmoistakaan ei voi valittaa. Oma oivallukseni tälle päivälle on, taidan "omistaa" tyytyväisyystaidot, koska olen tytyväinen ja iloinen, ainakin enimmäkseen. Se ei ole synonyymi sille, että kaikki ois aina mahdottoman hyvin. Mutta riittävän hyvin ja jos on oppinut, mitä elämä oikeasti on ja ettei se mene aina kaavan mukaan ja voi sisältää syviäkin suruja ja huonoa lähtökohtaa. Mutta juuri siksi taidan tietää syvällisesti, mistä puhun ja on kanttia puhua tästä aiheesta.

Haluan jatkossa puhua tästä tärkeästaä aiheesta ja oivaltamishistoriasta enemmän, siis arkielämän taidoista ja elämänilosta.

Taito onneen ja tyytyväisyyteen saattaa herättää myös kateutta. Tähän palaan myöhemmin.Siihenkö liittyy sanalasku: Se jolla onni on, sen kätkeköön? Palaan teemaan ja muihin teemoihin. Tämä on suurelta osaltaan LIlyn logissa julaisemani teksti.  Se blogi on vasta alussa, sekin.

Helmikuussa pidän Paavalinkirkolla ensimmäisen tapahtumapäivän Tyytyväisyystaidot mahdollisuutena.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tyytväisyystaidot, positiivisuus, blogi, kirjallisuusterapia, tapahtumapäivä, Lily, elämän ilo, onni, onnellisuus, tyytymättömyys, tyytyväisyys, mahdollisuus

Pyhä Kissa ja muita kohtaamisia

Lauantai 15.8.2009 klo 21:37 - Tuula Paasivirta

Pyhä kissa ja muita kohtaamisia maalaispapin päiväkirjasta on pieni viehättävä kirja, joka tänä viikonloppuna on puhutellut minua paljon. 

Eikä vähiten siksi, että kirjoitaja on  elämän koulima kollega. Hän osaa ilmaista mukavasti elämän ja työn tuomia sattumuksia. Tasapuolisesti hän puhuu arjen pienistä asioista, kuin elämää järisyttävistä kokemuksista.

Pappi on ihminen, joka on saanut erityisen kutsumuksen tehtävän. Mietin, että elämä kaupunkipappina on monelta osaltaan erilaista. Maalla pappi tuntee seurakuntansa ja se pappinsa.

Toki kaupungissakin on monelaista sattumusta päivien mittaan. Niistä pitäisi osata kirjoittaa jouhevasti, mutta vaitiolovelvollisuutta rikkomatta. Elämässä parasta on tahaton komiikka, sanalipsahdukset. 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Christer Åberg, päiväkirja, maalaispappi, pappi, pakina, isä Camillo, Lapinjärvi, ruotsinkielinen srk,

Runokirjastani

Sunnuntai 15.6.2008 klo 11:43 - Tuula Paasivirta

Testasin iltayöstä runokirjani saatavuutta. Näyttää siltä, että osa verkkokirjakaupoista on vetänyt Pilotkustannuksen kirjat pois myynnistä. Osa myy edelleen. Nimittäin kirjoja toki saa edelleen Pilot Kustannuksesta normaalisti.

Osa myy kirjaa alennusmyynnissä hintaan 13,50 euroa. Minulta kitjaa Elämää Vuodenkierrossa saa 10 euron hintaan + toimituskulut. 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: runokirja, saatavuus, verkkokirjakaupat, Pilot kustannus

Runokirjastani ja Pilotkustannus OY:n konkurssista

Tiistai 10.6.2008 klo 22:28 - Tuula Paasivirta

Runokirjaani saa allaolevista nettikaupoista ja hinnat vaihtelevat

www.suurikuu.fi
www.adlibris.com
www.bookplus.fi
www.kotisatama.net

Nyt en sen sijaan vielä tiedä, mitä saatavuudelle merkitsee Pilotkustannus OY:n tänään Tampereen Käräjäoikeuteen jättämä konkurssihakemus. Kenelle virtuaalivarasto siirtyy jne. 

Nythän kustannusmaailmassa  ja kirjakauppa-alalla on tapahtunut ja tapahtumassa muutoksia koko ajan.

Pistekirjoja ja isotekstisiä kirjoja saa minulta itseltäni tilata.

Ilmoittelen, kun saan lisätietoja. Olen asiaa tänään sulatellut.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: saatavuus, runokirja, kustantamot, nettikirjakaupat, virtuaalivarasto, kirjakaupat, konkurssi, konkurssihakemus

Ilouutinen, Kirjaani saa nyt Kotisataman nettikaupasta

Torstai 1.5.2008 klo 19:39 - Tuula Paasivirta

Googletin äsken huvikseni omalla nimelläni. Joskus teen huviseni ja mielenkiinnosta näin, sillä netistä löytyy tietojani monilta sivuilta.

Tänään paljastui kaksikin kiinnostavaa asiaa. Näyttelyni löytyi, joiltakin menovinkki -listoilta. Se on hyvä juttu. Galleria on lähettänyt tiedotetta lehdistölle. Gallerian tiedotteeseen ei ehtinyt kuvailutulkkaus asia, joten olen itsekin lähettänyt tiedotusvälineille informaatioita näyttelystäni.

Mutta suuri iloinen yllätys oli, että Kotisataman  nettikauppaan on otettu runokirjaani myyntiin.

 http://www.kotisatama.net/kauppa/

 Suora linkki kirjaani oli niin pitkä etten sitä tänne laittanut. Kirja löytyy nimelläni Kotisataman nettikaupasta. Ylläolevasta linkistä pääset tähän nettikauppaan.

Joten sieltäkin sitä runokirjaani saa nyt ostaa. En ole vielä käynyt uusitussa myymälässä, enkä tiedä saako kirjaa myös myymälästä suoraan ostettua. Jossain vaiheessa Helsingin myymälästä on tulossa nettikaupan noutopiste.

Todella mukavaa, kun KirjaKotimaa ei myy enää kuin omia kirjojaan.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nettikauppa, runokirja, runokirjani, googlettaminen, tilaaminen, saatavuus, Elämää vuodenkierrossa, ostaminen, ilouutinen

Minuun vaikuttanut kirja:Kaijan kirja

Sunnuntai 22.4.2007 klo 21:56 - Tuula Paasivirta

Minuun vaikuttanut  kirja: Kainulainen Martti, Kaijan kirja.

Olen kuluneena viikonloppuna lukenut kahteen  kertaan Martti Kainulaisen Kaijan kirja, kertomus vaimon sairastumisesta aivoverenvuotoon, liikuntavammaisuudesta, mutta ennen kaikkea afasiasta. Kaiken tämän lisäksi suurin puhuttelun aihe on ollut, miten terveydenhuolto kohtelee vakavasti sairastuneita ja heidän omaisiaan.

Martti Kainulainen (1927-2000) on edesmennyt näyttelijä ja kirjailija, joka on tehnyt tarkat muistiinpanot yhdessä erityisesti Tiina tyttärensä kanssa, ja sen pohjalta nyt puheena olevan kirjan.

 52 -vuotias toimittaja Kaija Kainulainen saa perheen kesämökillä vakavan sairaskohtauksen ja joutuu sitä myöten suomalaisen sairaanhoidon ja kuntoutustoimenpiteiden rattaisiin.  Pahinta on, että esitteen ja lehtijutut afasiasta kertovat ihan jotain muuta, kun, mitä todellisuus on kuntoutuslaitoksissa on.

Kun kirjaa lukee tuntee monessa kohtaa voimatonta raivoa, epätoivoa ja surua siitä, miten ihminen on vain numero, miten ihmisen arvo muuttuu, kun hän sairastuu.

Toisaalta ihailee Martin hyvää huumorintajua, puolisoiden välistä rakkautta, hellyyttä sekä sitkeyttää, mutta myös rehellisyyttä, vaikeatkin asiat puhutaan sellaisenaan.

Lukijana toivoisi, että perhe olisi otettu hoitoon mukaan ja Kaija saanut ihmisarvoisen kohtelun.  Vaikka tiedän, että se ei vieläkään toteudu monessakaan paikoissa ja toisissa paikoissa taas toteutuu hyvinkin.

Itse työskentelen tällä hetkellä ikäihmisten kanssa ja minusta tärkeintä on kunnioittaminen ja arvostaminen. He ovat rakentaneet tätä maata, kuten Kaija ja Marttikin aikanaan.  Puhevammaisenkin puheesta oppii saamaan selvää, kun malttaa pysähtyä ja tutustuu ihmiseen.  

Omassa yksityiselämässäkin olen törmännyt monenlaisiin lääkäreihin, terveydenhuollon henkilöihin, hyviin ja huonoihin. 

 Martin kirjasta vielä. Jäi askarruttamaan, miten Kaijan kävi myöhemmin, onko hän vielä elossa ja jos on, miten hänen kävi Martin oman sairauden pahetessa ja hänen kuoltua.

Tuula 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kirja, lääkärit, terveydenhuolto, afasia,

VIERASKIRJA PERUSTETTU

Maanantai 2.4.2007 klo 0:31 - Tuula Paasivirta

Tuulan Tuoli avattu. Kirjoita vieraskirjaani. Pääset sinne alla olevien linkkien kautta.

Lue: http://www.freebok.net/books/Tuulantuoli/view.html
Kirjoita: http://www.freebok.net/books/Tuulantuoli/sign.html

 Olisi kiva saada terveisiä lukijoilta, joten voit kirjoittaa ja lukea viestejä ylläolevien linkkien kautta.

Asiattomat viestit poistetaan moderoimalla, muutoin  kirja on vapaa ajatuksillesi. 

Katsotaan, miten palvelu lähtee toimimaan. Olen hankkinut palvelun freebok -palvelun kautta linkittämällä tänne sivuilleni.  Sain vinkin tänään ystävältäni Minnalta. Kiitos hänelle siitä.

Viesteilyä odottaen Tuula 

 

 

 

 

 

3 kommenttia . Avainsanat: vieraskirja, Tuulantuoli, kirjoita, lue, terveiset

Pohdintaa Martti Lingqvistin elämäkerran äärellä

Lauantai 8.7.2006 klo 22:25 - Tuula Paasivirta

Martti Lindqvistin elämäkerran äärellä

Kesä kuumalla siivoamista ja teologista pohdintaa. Olen lukenut tänään Heikki Tervosen kirjoittamaa kirjaa edesmenneestä eetikosta Martti Lindqvististä. Martti Lindqvist - matkalaukkueetikko - .

Viisas, älykäs mies, joka oli aikaansa edellä. Syvällinen ajattelija, ymmärtäjä heikkojen puolustaja, joka kohtasi matkansa pään runsas 2 vuotta sitten työmatkallan Tansaniassa.

Kirja haastaa pohtimaan omaa teologiaa, arvoja ja työtapoja. Toisaalta tunnen jotain hengenheimolaisuutta Marttia kohtaan, koska usko on minulle hyvin syvällinen ja merkityksellinen asia ja toisalta elän arkisesti jalat maassa, ymmärtäen ja pohtien elämää ja ihmisyyttä monesta näkökulmasta.

Ihminen on vastuussa monista asioista toisaalta Jumalalle, mutta myös toiselle ihmiselle ja toisesta ihmisestä. Hän ei voi paeta Jumalan selän taakse, eikä uskoon ja syvään hengellisyyteen.

Jatkuu

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: etiikka, teologia, omakohtaisuus, elämänkerta, kirjallisuus