Elämää arjessa ja julkisuudessa

Lauantai 10.2.2007 klo 2.26 - Tuula Paasivirta

Elämää arjessa ja julkisuudessa

 Useimpien meidän elämä on silkkaa arkea. Ja niin on lopulta hyvä. Arjen keskeltä löytyy ne valopilkut, hienot hetket. Viivähdys hyvän kirjan äärellä, kynttilä palaa pöydällä. Jokin työ tuli valmiiksi, kaunis kukka ikkunalla, pihalla ja aurinko paistaa, lapsen hymy.

Jonkun tehtävänä on tuottaa meille taidetta, kulttuuria ja suurimmat tarat ovat sitten julkimoita. Mutta uskotaan tai älkää, harvan julkisuuden ihmisenkään elämä on pelkkää glamouria. Kyllä arki omalla tavallaan koskee heitä myös. 

  Hampaat on pestävä, lapsille annettava ruokaa, pyykin pesun voi ehkä ostaa, jos on hyvät tulot. Taiteilijalla tosin on harvoin hyvät tulot.

Julkisuutta koskee myös ikävät lainalaisuudet; nimittäin tekemisiäsi tarkkaillaan suurennuslasilla. Jonain päivänä löydät itsesi ehkä lööpeistä ja se ei läheskään aina ole kovin riemullista. 

Tai on tietysti ihmisiä, joilla on pyrkyä julkisuuteen mitä erilaisemmista syistä. Toisaalta katsottaessa esim. netistä iltapäivälehtien kestojulkkiksia, tulee monia heistä sääli (esim. Matti Nykänen, "pääministerin morsian", monet USAn näyttelijät, laulajat). Osalle näistä ihmisitä elämä on julkisuuden takana kovaa, alkoholia huumeita. Onko se onnellista?

 Jatkuu jatkosivulla

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: arki, julkisuus, taiteilijat, artistit, elämä

Hautarauha pitäisi olla julkisuuden henkilöilläkin

Perjantai 9.2.2007 klo 1.27 - Tuula Paasivirta

Hautarauhasta ja hiljaisuudessa hautaamisesta!

Viime viikolla monien rakastama Kirka saavutti määränsä pään ja hänen siunattiin haudan lepoon. Isä Mitro toimitti hautaan siunauksen.

Ihmettelen kovasti joidenkin lehtien kulttuuria, ilmapiiriä, ihmisen kunnioittamattomuutta. Sillä toinen iltapäivälehti julkaisi Paulan eli Kirkan vaimon muistokirjoituskortin, jäähyväistervehdyksen sivuillaan, heti kun se oli mahdollista. Ja molemmat julkaisivat kuvia hautajaista ja hautajaisvieraista, vaikka piti olla yksityiset, hiljaisuudessa tapahtuva tilaisuus..

Kuitenkin on olemassa hautarauha, jota nyt ei tarpeeksi ymmärretty? Se on tärkeä asia. Minusta se on anteeksiantamatonta. Olen huolissani myös Isä Mitron tavasta "vuotaa" iltapäivä lehdille Kirkan vaimon kommentteja. Papilla on vaitiolovelvollisuuas, nyt se ei toteutunut.  

Julkisuudenhenkilöilläkin on oikeus yksityisyyden suojaan. Vaikka olisi kysymys suosikki laulajasta.  

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hautarauha, julkisuus, rauha, yksityistilaisuus

Seuraavan nettikolunnin aihe: Hautarauha ja julkisuus

Sunnuntai 4.2.2007 klo 1.00 - Tuula

Hei,

 

Tiedoksi!

Seuraavan nettikolunnin aiheena Hautarauha ja julkisuus. Nimittäin en hyväksy iltalehtien viime päivän juttuja Kirkan hautajaisita sekä paperilla että netissä. Tosin olen katsomut vain nettijutut.

 Jos omaiset tahtoo, että haudataan hiljaisuudessa ei silloin pidä olla kuvia lehdessä, eikä varsinkaan Paulan viimeisen tervehdyksen tekstiä Kirkalle. Olen ihan pöyristynyt viimeksi mainitusta ja että Isä Mitro puhuu julkisuuteen Paulan kommentteja. Pappilla on vaitiolovelvollisuus piste.  Olkoonkin, että kyse on julkisuuden henkilöstä.

Sen jotenkin ymmärrän, että suuri yleisö käy haudalla hautajaisten jälkeen, vaikka ihmiset voisi vähän odottaa. 

Mutta palaan asiaan piakkoin. Olen ollut kiireinen ja siksi täällä ei ole ollut juttuja vähään aikaan, mutta kyllä niitä taas tulee tänne.

 

ystävällisesti Tuula

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lehdet, julkisuus, hautarauha