Vammaissivustosta

Torstai 10.4.2008 klo 18.01 - Tuula Paasivirta

Tänään posti kantoi mielenkiintoisen Diakonia -lehden numeron 2 teemaltaan Kirkko Kaikille ja siinä oli myös minun kirjoitukseni aiheeseen liittyen.

Siinä myös luvataan, että lisää tietoa löytyy täältä kotisivultani. En ole vielä ehtinyt niin pitkälle. Yritän päästä alkuun tässä huhtikuun puolella asiassa.

Tänään olin köyhyysseminaarissa pitämässä alustusta ja huomenna se jatkuu tämä seninaari vielä. Erittäin kiinnostavaa, mutta vaikeata.

 

  

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vammaiset. vammaissivusto

Naispappeja 20 vuotta Suomessa

Keskiviikko 5.3.2008 klo 17.17 - Tuula Paasivirta

Huomenna torstaina tulee 20 vuotta, ensimmäisten naisten pappisvihkimyksestä täällä Suomessa. Silloin 20 vuotta sitten tämä juhla oli suuri kirkkohistoriallinen juhla.

Katselin äsken Yle Areenalta lyhyttä pätkää tästä tapahtumasta. On se ollut suuri juhla. Tasa-arvo pääsi toteutumaan kirkossamme vihdoinkin.  Ajattelen, heitä, jotka silloin vihittiin papeiksi. Heillä ei aina ollut helppoa. Monenlaisia uhkauksia tuli ja oli tuolloin. Toki uhkauksia saattaa tulla yhä edelleen, vaikka ei samassa mittakaavassa, onneksi. Naispastorin puhelinvastaajat täytettiin tuolloin monenlaisilla uhkauksilla. Ikävää postia tuli postiluukusta. Kaikkea tapahtunutta ei ilkeä edes kirjoittaa tätän blogiin.

Ihmettelen, kuitenkin, kuinka syvästi kristitityt ihmiset voivat olla, niin ilkeitä ja pahansuopia toinen toisilleen. Onneksi itse olen kokenut vain siedettävän lievää syrjintää naiseuteni ja pappeuteni vuoksi. Tai mikä nyt sitten on minkin asian mittapuussa lievää.

Sitä en muistanut, että ainakin Helsingin vihkimyksessä oli poliisejakin turvana, jotta tilaisuus saatiin toimitettua. Kuitenkin, onneksi aika oli kypsä naisen papiksi vihkimiselle ja se totetui tuolloin 20 vuotta sitten.

Piispa Eero Huovinen sanoi tänään keskiviikkona aamukahvilla:
"Olen kiitollinen ammattitaitoisista, sitoutuneista naisista, jotka ovat ottaneet kutsumuksensa vakavasti."  Helsingin hiippakunnassa on 20 vuoden aikana vihitty 414 henkilöä pappisvirkaan. 

Emeritus arkkipiispa J.Vikström puhui siitä, kuinka  nainen ja mies yhdessä ovat Jumalan kuva. Vikström jatkaa pohdintaansa ja sanoo, että naiset ovat kirkon voimavara jo olemassaolollaan. Sillä, että nainen ja mies ovat yhdessä alttarilla, on perustansa luomiskertomuksessa ja siten kristillisessä ihmiskäsityksessä.
Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan Vikström painotti vielä.
"Yhdessä mies ja nainen ovat Jumalan kuva", painotti Vikström.

 katso jatkosivu

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: naispappi, naispappeus, pappisnainen, ensimmäinen näkövammainen naispastori.juhla, 20 -vuotta, ensimmäinen vihkimys, tasa-arvo, johtajuus, pappi, pastori, pappisvihkimys

Usko. toivo ja Rakkaus kampanja alkoi

Perjantai 16.11.2007 klo 23.00 - Tuula Paasivirta

Usko, toivo ja rakkaus -kampanja avattiin tänään.

http://uskotoivorakkaus.fi/

 

Tässä kampanja tunnus. Kampanja alkoi tänään. Kohderyhmä on nuoret aikuiset. Mutta Isä Jumala rakastaa meitä kaikkia. Toisaalta kampanjassa on aina oltava jokin ensijainen kohdeyleisö.

Tuula

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: usko, toivo, rakkaus. kampanja, alku, Helsinki

Pyhäinpäivän iltana

Lauantai 3.11.2007 klo 21.24 - Tuula Paasivirta

Pyhäinpäivän iltana

Tänään on muisteltu edesmenneitä vainajia kirkoissa ja hautausmailla. Tuhannet kynttilät ovat syttyneet kirkoissa ja hautausmailla.

Meillä Paavalin kirkossa syttyi 140 kynttilää seurakunnan  jäsenille, jotka vuoden aikana ovat kuolleet. Lisäksi omaiset saivat sytyttää itse vielä kynttilöitä. Monet nimet olivat tuttuja, heitä, jotka itse olen siunannut haudan lepoon.

140 lisäksi olemme siunanneet jonkin verramme kirkkoon kuulumattomia vainajia.

Oli kaunis, lämmin, meditatiiivnen tunnelma. Oli hyvä olla, vaikka olimme surun keskellä yhdessä koolla.  Itsekin muistelin omia rakkaitani, jotka ovat jo siirtyneet ajan rajan tuolle puolen.

Siunaavat ajatukseni  ovat niiden luona, jotka kantavat suurten surujen taakkaa.

Tänään sain myös aamulla saarnata ja huomenna avustan messussa. Huomenna teemana on anteeksi antaminen.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyhäinpäivä. vainajat, pyhyys, valo, kynttilät

Ajankohtaista osiosta löytyy myös uusia asioita

Torstai 15.3.2007 klo 0.05

Mielenkiintoista asiaa ja tietoja löytyy myös muualta kotisivuiltani, kuin vain blogistani.

Hei,

Mikäli olet kiinnostunut ajatuksistani, ajankohtaisista asioista ja tiedotuksistani, niin lukemista löytyy myös uutislaatikostani ja ajankohtaista osiosta ja muilta mahdollisilta sivuilta löytyy myös erilaista lukemista.

 Suosittelen lukemaan.  Viimeksi kerron tänään valokuva aiheisista jutuista.

Tuula 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotisivut, ajakohtaista, lukemista, .